Skip to content
+45 5121 3057 bent@chilbalfilm.dk

Faxe Kalkbrud er enestående. Når man bevæger sig ned på bunden af kalkbruddet, bevæger man sig faktisk ned på bunden af et 63 mio. år gammelt hav. I havet svømmede hajer, krokodiller og blæksprutter rundt mellem smukke koralrev. Det er korallerne der sammen med havets mange dyr og plantedele har dannet kalken.

I Faxe Kalkbrud er der gode muligheder for at finde forsteninger fra koralerne, hajtænder, muslinger mm.

Faxe Kalkbrud
Faxe Kalkbrud
Faxe Kalkbrud koral kalk

Kalken er dannet af koldtvands koraller

 

Den koralkalk der er her i Faxe, er opbygget af koldvandskoraller.

Til forskel fra de tropiske koralrev der både kræver lys og varmt vand og derfor kun kan findes ned til omkring 50 m. dybde, Vokser koldvandskorallerne fra et par hundrede meters dybde og helt ned til 1.400 m.

Koralrevet i Faxe er ikke bare det første koldt vands koralrev, der blev dannet. Faxe koralkalken er også det sted i verden med de bedst bevarede fossiler fra koldvandskoralrev.

Husk dit gratis abonnement så du ikke går glip af kommende udgivelser

Hvis du kan lide, det vi laver, kan du støtte os på forskellige måder. Så kan vi fortsætte med at producerer naturfilm til dig i høj kvalitet.
Du kan fx. støtte os ved at dele vores film vidt og bredt på de sociale medier.
Du kan gå på YouTube her og abonnere på vores kanal. Det er gratis og fordelen er, at du får besked, hver gang vi lægger nye film op.
– og vi tjener lidt reklame penge, så vi kan fortsætte med at producere nye film til dig 🙂
Du kan også vælge at støtte os direkte økonomisk ved at donere et valgfrit beløb via 10ER.dk
Hvis du – eller dit firma eller organisation – vil støtte os med et større beløb eller tænker i sponsorat, så tag direkte kontakt med os.
Det gør en kæmpe forskel for os, så vi kan fortsætte med at producere flotte naturprogrammer hvor vi formidler danske natur i flot kvalitet – og har du ikke mulighed eller råd til at støtte, så bare nyd filmene og del dem gerne.
Tak for din / jeres støtte til vores projekt.

Back To Top