skip to Main Content
+45 5121 3057 bent@chilbalfilm.dk

Ulken vogter æg

Den almindelig ulk kan se frygtindgydende ud. Den er i familie med de tropiske skorpionfisk eller Dragehovedfisk, som de også kaldes. I familien er der også de giftige stenfisk, men ulken er ikke giftig. Selvom den har kraftige rygfinner, man…

Læs mere

Sandbund og ålegræs

Ålegræs er vigtigt for havmiljøet. Samtidig er ålegræs en forudsætning for mange af de fisk vi spiser. Det er i ålegræsset fiskeyngel finder skjulesteder og læ for bølger og strøm.  Det er også i ålegræsset dyrene finder beskyttelse for større…

Læs mere

Havets forårsbebudere

En af de mest kendte af havets forårsbebudere er stenbidderen. Den er nok mest fra de lækre rogn, der nydes med en kop kold hvidvin. I begyndelsen af foråret, kommer stenbiderne ind til kysten for at gyde. Hunnen - der…

Læs mere

Lille hav hvad nu?

I 2013 udgav vi dokumentaren Lille hav hvad nu? Titlen er tydeligt inspireret af den berømte roman Lille mand hvad nu? I Hans Falladas roman er det beretningen om flipproletaren Pinnebergs sociale nedtur og undergang. I vores dokumentar måtte vi…

Læs mere

Kattegats unikke boblerev

Boblerev er en meget sjælden og unik naturtype og Danmark er det eneste sted hvor der er fundet aktive boblerev i Europa. Revene blev først opdaget og videnskabeligt beskrevet for en snes år siden, selvom de lokale fiskere har kendt…

Læs mere

Stenbider hannen – den tålmodige far

En af de meget velkomne forårsbebudere er stenbideren. Vi kender den som delikat mad, hvor det især er de lækre rogn vi spiser. Hannen kaldes for stenbider, hunnen har de mindre flatterende navne som kvabso og kulso. Stenbideren lever normalt…

Læs mere

Delfinbesøg i Limfjorden

Sidste år havde vi mange spændende eksotiske gæster på besøg i danske farvande. Igennem længere tid har der været delfinarten Øresvin i Svendborgsund. Der er observeret både større hvaler, delfiner og tun rundt om i farvandene. Så måske vi kan…

Læs mere

Invasive arter i Limfjorden

I Danmark er der registreret ca. 2.700 introducerede arter. Det er både arter på land, i ferskvand og i havet. Introducerede arter er arter der bevidst eller ubevidst er bragt til landet ved menneskelig hjælp. Ud af de introducerede arter…

Læs mere
Back To Top