Skip to content
+45 5121 3057 bent@chilbalfilm.dk

Tranerne ved Hornborgasjön i Sverige

Tranerne yngler i det nordøstlige Europa og over mod Sibirien. Når tranerne trækker nordpå om foråret passere de det østlige Danmark på vej mod nord. Tranerne forsvandt som ynglefugl fra Danmark i midten af 1800 tallet, men er begyndt at…

Læs mere

Dyk ved nedlagt hvalfangerstation på Færøerne

Da vi besøgte Færøerne, dykkede vi ved en nedlagt hvalfangerstation. Den sidste hval der blev slagtet her, var i 1966. Siden da har anlægget stået og forfaldet. Ude i fjorden ligger rester af knogler fra de mange hvaler, der er…

Læs mere

På hvaltur på Island

Havet omkring Island myldrer af liv og noget af det man virkelig bør gøre, når man besøger den fantastiske ø – det er at tage på en hvalsafari. Tidligere var hvalfangst et stort erhverv på Island og den intense jagt…

Læs mere

Dyk i sejstime på Færøerne

I Sandavágur fjorden på Færøerne ligger et stort havbrug. Det gør der faktisk ret mange steder i de færøske fjorde. Fiskeopdræt er et stort erhverv på øerne. Fodret til fiskene i havbruget pumpes ud i burene og det foder fiskene…

Læs mere

Dyk på Strytan søjlen på Island

Når man vil dykke på Island er der hele tiden to ting man støder på - det er Tingvallir søen - Silfra sprækken, hvor man dykker mellem to kontingenter og Strytan søjlen i .Eyjafjorden på det nordlige Island. Strytan er…

Læs mere

Dyk mellem to kontinenter – Silfra Island

Island byder på dykning i verdensklasse. Det rige liv i havet rundt om den vulkanske ø byder på mange fantastiske muligheder. Fra de mindste nøgensnegle til store hvaler og kæmpe store kalkstenssøjler, der rejser sig 70 m. op fra havbunden.…

Læs mere

Fuglemanden Jens Kjeld fra Nolsoy Færøerne

Færøernes utrættelige naturforkæmper ornitolog, konservator, kok, skribent og Æresdokter Jens-Kjeld Jensen bor på øen Nolsoy på Færøerne. Jens-Kjeld har netop modtaget Nordisk Råds Miljøpris 2020 for sit arbejde med at studere og formidle udviklingen af biodiversiteten på Færøerne. I Nordisk…

Læs mere

Landskabet der prutter

I den dybfrosne jord i arktiske områder er der gennem flere tusind år bundet kolossale mængder kulstof fra døde planterester. De permafrosne områder udgør et kæmpe areal på mere end 23 mio. kvadratkilometer. Pga. klimaforandringerne tør permafrosten og kulstofpuljen frigives…

Læs mere

Dyk i tangskov på Færøerne

Langt ude i det nordlige Atlanterhav, 350 km nord for England og mere end 600 km fra Norges kyst ligger den lille ø gruppe Færøerne. Naturen er barsk og voldsom med op til 800 meter høje fjelde, men midt i…

Læs mere
Back To Top