Skip to content
+45 5121 3057 bent@chilbalfilm.dk

Havterner er elegante og smukke fugle.
Den sorte kalot og det blodrøde næb giver en flot kontrast til den hvide fugl.
Fuglenes flugt er let. Det kan virke som en helt ballet, når man ser de smukke fugle i luften og pludselig styrtdykker ned mod vandet for at fange en fisk.

Havterner trækker langt

Havterner overvintrer i pakisbæltet rundt om Antarktis, hvor der er rigt på planten og småfisk.
Den lange træk rute fra overvintringspladsen til kolonierne i Danmark, det øvrige Skandinavien og Arktisk er den længst kendte for fugle.
Studier viser at turen for de havterner der har rede plads i Arktisk og på Island er på hele 71.000 km.

Havternerne kommer til landet midt april og etablerer sig i kolonier på småøer og holme, hvor ræve og andre rovdyr ikke kan komme og æde æg og unger. De forsvarer deres område mod uvedkommende med voldsomme angrib.
Allerede sidst på sommeren i juli / august begynder havternerne den lange vej sydpå mod overvintringspladserne i Antarktisk.

Ud over havternerne findes der andre ternearter – Fjordterner ligner havternerne – de har bare lidt længere ben og en sort plet på det røde næb – og så er der dværgterner der har gult næb med sort plet og split terner der omvendt har sort næb med gul spids … og der er flere endnu – det er altså lige til at blive forpustet af, men alle terner er elegante flyvere og det er herligt at iagttage de smukke fugle

Husk dit gratis YOU Tube abonnement så du ikke går glip af kommende udgivelser

Back To Top