skip to Main Content
+45 5121 3057 bent@chilbalfilm.dk

Skarven er en såkaldt amfibisk art, hvilket betyder at den både lever på land og i vand. For fugle er hørelsen en vigtig sans. De kommunikerer med hinanden ved hjælp af forskellige lydsignaler. De bruger også hørelse til at lytte efter både bytte- og rovdyr.

Når et landlevende dyr stikker hovedet under vand så bliver des hørelse meget dårlig. Det er fordi ørene er tilpassede til at opfange overvands lyde. Nogle dyr, som sæler og hvaler, har specielle tilpasninger i ørene som gør at de hører rigtigt godt i vand.

På Marinbiologisk Forskningscenter i Kerteminde forskes der i, hvordan dyr kommunikere og hører under vand. Forskningen sker dels for at forstå dyrenes adfærd, men samtidig er det også vigtigt, at have kendskab til hvordan de forskellige dyr bruger lyde under vandet, for menneskelige aktiviteter som sejlads, støj fra hav vindmølleparker og trafik på broer spreder sig langt under vandet og virker som en kraftig støjforurening, der kan forstyrre dyrene.

Skarverne Lola og Embla kan lide træningen

Loke og Embla ser ud til at kunne lide træningen, for hver gang de gør det rigtigt, bliver de belønnet med fisk.

Forsøget går ud på, at Loke skal stå med hovedet ud af ringen og når han hører en lyd skal han trykke på den røde knap.

Denne øvelse gennemføres flere 1000 gange, med forskellige lydstyrker og frekvenser. Den slags forsøg er udført med mange forskellige fuglearter, men der specielle ved træningen i Kerteminde er, at man forsøger at gøre det i vand.

Husk at opret dit gratis abonnement så du ikke går glip af kommende udgivelser

 

Hvis du kan lide, det vi laver, kan du støtte os på forskellige måder. Så kan vi fortsætte med at producerer naturfilm til dig i høj kvalitet.
Du kan fx. støtte os ved at dele vores film vidt og bredt på de sociale medier.
Du kan gå på YouTube her og abonnere på vores kanal. Det er gratis og fordelen er, at du får besked, hver gang vi lægger nye film op.
– og vi tjener lidt reklame penge, så vi kan fortsætte med at producere nye film til dig 🙂
Du kan også vælge at støtte os direkte økonomisk ved at donere et valgfrit beløb via 10ER.dk
Hvis du – eller dit firma eller organisation – vil støtte os med et større beløb eller tænker i sponsorat, så tag direkte kontakt med os.
Det gør en kæmpe forskel for os, så vi kan fortsætte med at producere flotte naturprogrammer hvor vi formidler danske natur i flot kvalitet – og har du ikke mulighed eller råd til at støtte, så bare nyd filmene og del dem gerne.
Tak for din / jeres støtte til vores projekt.

Back To Top