skip to Main Content
+45 5121 3057 bent@chilbalfilm.dk

Det er altså lidt dumt at vælge at leve det meste af livet i vand, når man ikke er en særlig god svømmer. Ikke des mindre er blishøns vandfuglen der svømmer dårligt. Blishøns har ikke svømmehud på fødderne – bare nogle små svømmelapper langs kanten af tæerne og når den dykker, tager den ligesom tilløb med et lille kluntet hop, før den forsvinder ned under vandoverfladen. Men ned kommer den og får fat i de vandplanter, den hovedsageligt lever af.

Blishøns er en almindelig ynglefugl i søer og moser. Den er let at genkende på den hvide blis i panden, der har givet den navnet. Han og hunfuglene ligner hinanden.

I foråret bygger blishøns rede i vandkanten. I yngle sæsonen er blishøns meget aggressive og forsvarer deres område voldsomt både over for artsfæller og andre arter.

Det er kampen om de bedste redepladser og den begrænsede mængde føde, der gør de ellers sociale fugle meget aggressive.

Blishøne Med Unge
Blishøne Med Unge
Blishøne Med Unge
Blishøne Unge
Blishøns Er Vandfugle Der Svømmer Dårligt

Den grimme ”ælling”

De små unger ligner ikke meget de voksne blishøns. De ligner mere noget, kun en mor kan holde af. Nogle mener, at de kraftige røde og gule farver ungerne har, er for at forældrene ikke skal komme til at tage fejl af ungerne, når de ivrigt og hidsigt forsvarer reden.

Ungerne lærer hurtigt at klarer sig selv. De kan stort set svømme lige efter de er udklækket og allerede efter få uger begynder de at dykke efter vandplanter.

Uden for ynglesæsonen samles blishøns i store flokke i søer og fjorde tæt på land.

Husk dit gratis YOU Tube abonnement så du ikke går glip af kommende udgivelser

Hvis du kan lide, det vi laver, kan du støtte os på forskellige måder. Så kan vi fortsætte med at producerer naturfilm til dig i høj kvalitet.
Du kan fx. støtte os ved at dele vores film vidt og bredt på de sociale medier.
Du kan gå på YouTube her og abonnere på vores kanal. Det er gratis og fordelen er, at du får besked, hver gang vi lægger nye film op.
– og vi tjener lidt reklame penge, så vi kan fortsætte med at producere nye film til dig 🙂

Hvis du – eller dit firma eller organisation – vil støtte os med et større beløb eller tænker i sponsorat, så tag direkte kontakt med os.
Det gør en kæmpe forskel for os, så vi kan fortsætte med at producere flotte naturprogrammer hvor vi formidler danske natur i flot kvalitet – og har du ikke mulighed eller råd til at støtte, så bare nyd filmene og del dem gerne.
Tak for din / jeres støtte til vores projekt.

Back To Top