Skip to content
+45 5121 3057 bent@chilbalfilm.dk

Den trepiggede hundestejle er en meget almindelig og sjov lille fisk. Den findes overalt i Danmark i søer, små vandhuller, vandløb og i havet langs kysten.

Hundestejlerne er stimefisk, der ofte svømmer på lavt vand tæt langs bredden.
Den trepiggede hundestejle har fået sit navn på grund af de tre pigge, den har på ryggen.  Hundestejlen kan rejse sine piggene, hvis den føler sig truet.

Se også den lille vandsalamander i forårshumør

 

I maj – juni måned skifter hannen fra den normale sølvskinnende farver til parringsdragten. Bugen farves flot rød – jo mere prangende farver han har – jo mere fortæller han hunnerne, at han er klar til parring og han nok skal tage sig godt af afkommet.
Han bygger en fin lille hule i søgræsset eller i en træstamme. I yngletiden er hannerne meget territoriale og han forsvarer sit område voldsomt mod andre hundestejle hanner.
Så går han ellers i gang med at gøre sig lækker. Han lokker – nogle gange ligefrem forsøger han at skubbe hunnen ind i hulen, så hun kan lægge sine æg derinde – og jo flere hunner, han får ind i hulen jo bedre. Efterhånden som han får lokket hunnerne ind i hulen, befrugter han æggene.
Han vogter nidkært æggene. Han vifter friskt iltrigt vand ind i hulen hen over æggene ind til de klækkes og han jager alle uvedkomne væk.

Faktisk beskytter han dem så ivrigt, at han ikke har tid til selv at spise, så når ungerne er store nok og kan klare sig selv, er han så afkræftet, at han er et let bytte for andre og nogle gange er han så afkræftet at han bare dør, når ungerne forlader reden.

Synes du om det vi laver?

Hvis du kan lide, det vi laver, kan du støtte os på forskellige måder. Så kan vi fortsætte med at producerer naturfilm til dig i høj kvalitet.
Du kan fx. støtte os ved at dele vores film vidt og bredt på de sociale medier.
Du kan gå på YouTube her og abonnere på vores kanal. Det er gratis og fordelen er, at du får besked, hver gang vi lægger nye film op.
– og vi tjener lidt reklame penge, så vi kan fortsætte med at producere nye film til dig 🙂
Du kan også vælge at støtte os direkte økonomisk ved at donere et valgfrit beløb via 10ER.dk
Hvis du – eller dit firma eller organisation – vil støtte os med et større beløb eller tænker i sponsorat, så tag direkte kontakt med os.
Det gør en kæmpe forskel for os, så vi kan fortsætte med at producere flotte naturprogrammer hvor vi formidler danske natur i flot kvalitet – og har du ikke mulighed eller råd til at støtte, så bare nyd filmene og del dem gerne.
Tak for din / jeres støtte til vores projekt.

Back To Top