Skip to content
+45 5121 3057 bent@chilbalfilm.dk

Island byder på dykning i verdensklasse. Det rige liv i havet rundt om den vulkanske ø byder på mange fantastiske muligheder.
Fra de mindste nøgensnegle til store hvaler og kæmpe store kalkstenssøjler, der rejser sig 70 m. op fra havbunden.

Ud over at dykke i havet, kan man opleve fantastiske dyk i ferskvand i Silfra sprækken. Det er et af de steder i verden, med bedst sigt i vandet – mere end 100 m. sigt kan der være i det kun 4 grader varme vand.

Silfra Sprækken
Klar Til Dyk I Silfra Sprækken
Snorklere I Silfrasprækken
Snorklere I Silfrasprækken

Tingvellir Islands fødested

Tingvellir Nationalpark er grundstenen i Islands fundament og islændingenes sjæl.
Det er her alle de store ting, hvor man mødtes og traf alle de vigtige beslutninger er foregået.

Siden år 930 har man holdt ting her. Sletten er fortsat et meget vigtigt sted for Islandsk historie, den islandske ånd og bevidsthed.
Så sent som i 1944, da man erklærede Island som republik og dermed uafhængig af Danmark, foregik det også på Tingvellir sletten.

Ud over den historiske betydning er Tingvellir beskyttet som nationalpark på grund af den unikke geologiske betydning.
Her ligger nemlig dalen Almannagjá, der er dannet mellem den amerikanske og den europæiske tektoniske kontinental plader.
Her dykker man mellem to kontinenter.

Se også vores prisvindende kortfilm Amazing Iceland

Sprækken mellem to kontinenter

Silfra sprækken betegnes som dykning i verdensklasse og der kommer rigtig mange folk her for at dykke og snorkle.

Her dykker man direkte i brudlinjen mellem den nordamerikanske og den europæiske tektoniske plade.
Kontinentalpladerne bevæger sig omkring 2 cm. væk fra hinanden om  året og på sigt – vel og mærke meget lang sigt – vil Island brække i 2 dele.

Silfra Dykker I Silfra

Vandet i søen er smeltevand fra en stor gletsjere 50 km nordøst for søen.

Smeltevandet siver ned igennem de vulkanske lag i undergrunden.  De porøse lavasten virker som et stort filter og når vandet 40 år senere pibler op som undersøiske kilder i bunden af silfrasprækken, er det filtreret og det reneste og klareste vand man kan forstille sig. Sigten i det 4 grader kolde vand er fantastik – helt op til 150 m sigt. Vandet er så klart, at det ser ud som om, dykkeren hænger frit og svæver i intetheden.

I sprækken kan man dykke helt ned til 60 m dybde og komme ind i nogle huler, men det er oppe i de øverste 10 – 15 m. dybde, man virkelig oplever det flotte undervandssceneri hvor sollyset reflektere og leger i vandet. Tørst er ikke noget problem på dykket – man kan bare tage regulatoren ud og drikke af det friske kølige vand. Silfra sprækken er opdelt i 3 sektioner, så 2 gange skal man helt op til overfladen og nærmest kravle over klipperne, før man igen kan svømme videre i næste sektion.

Husk dit gratis YOU Tube abonnement så du ikke går glip af kommende udgivelser

Back To Top