Skip to content
+45 5121 3057 bent@chilbalfilm.dk

Havet omkring Island myldrer af liv og noget af det man virkelig bør gøre, når man besøger den fantastiske ø – det er at tage på en hvalsafari.

Tidligere var hvalfangst et stort erhverv på Island og den intense jagt var årsag til en voldsomme reduktion i hvalbestanden.
I dag bruges hvalfangerskibene til mere fredelige formål og hvalbestandene er på vej op igen.

Island ligger fint placeret på hvalernes ruter og man kan være heldig at se mange forskellige slags hvaler som blåhval, finhval pukkelhval, kaskelot, spækhuggere og mange flere.

Pukkelhvaler migrere hver forår op til de kolde næringsrige farvande. Her opholder de sig hele sommeren for at æde før de vandre tilbage til deres yngle områder i det Caribiske hav. Hvalerne kan blive op til 15 m. lange.

De har udviklet en fantastisk måde at fange fisk på. Hvalen svømmer rundt om sildestimen og driver den sammen ved at blæse luft ud og luftboblerne danner derved et boblenet som holder sammen på sildestimen, som hvalen så dykker op igennem og sluger hele stimen på engang. Pukkelhvalernes er kendt for deres sang, men vi kan ikke høde den heroppe på båden.

Back To Top