Skip to content
+45 5121 3057 bent@chilbalfilm.dk

Færøernes utrættelige naturforkæmper ornitolog, konservator, kok, skribent og Æresdokter Jens-Kjeld Jensen bor på øen Nolsoy på Færøerne.
Jens-Kjeld har netop modtaget Nordisk Råds Miljøpris 2020 for sit arbejde med at studere og formidle udviklingen af biodiversiteten på Færøerne.
I Nordisk råds motivering står der; ”Jens-Kjeld Jensen tildeles prisen for sin store indsats for at sætte fokus på mangfoldigheden i den færøske natur. I over 40 år har Jens-Kjeld indsamlet viden og beskrevet alt fra lopper, mus og fugle til fossiler, svampe og buske i de færøske fjelde.
Som selvlært forsker og formidler har han i bøger og hundredvis af videnskabelige og populærvidenskabelige artikler oplyst færinger og fagfolk. Når det har været nødvendigt, har han advaret mod den trussel, som invasive arter og indgreb i naturen udgør mod den skrøbelige færøske natur”.

I 2012 producerede vi et rejseprogram fra Færøerne.
Her kan du se interviewet med Jens – Kjeld

Her fra Naturfilm Info ønsker vi et stort varmt tillykke til Jens – Kjeld med den velfortjente pris

 

Se også filmen om Mykines fantastiske fuglefjeld

Har kortlagt over 350 nye arter på Færøerne

 

Jens-Kjeld Jensen samarbejder med naturforskere verden over. Han har været med til at kortlægge over 350 nye arter på Færøerne. Han er kendt og respekteret blandt færinger og kollegaer for sit arbejde. Han har endda fået en art af natsværmere opkaldt efter sig. Mange færøske børn og voksne har gennem udflugter med børnehaven eller skolen fået indblik i naturens forunderlige verden, når de har besøgt Jens-Kjelds hjem på øen Nólsoy. Derfor er det også tit ham de kommer i tanker om og kontakter, når de senere i livet finder eller ser et eller andet spændende i naturen.

Jens-Kjeld Jensens bidrag til forståelsen og bevarelsen af mangfoldigheden i den færøske natur er uvurderlig, og han er et forbilledligt eksempel på, hvor meget en ægte ildsjæl kan udrette for en mere rig natur.

Back To Top