Skip to content
+45 5121 3057 bent@chilbalfilm.dk

I afsnit to kan du høre om da Kong Knud der ikke var hellig på det tidspunkt, tabte hovedet og om det barske liv på kanten mellem hav og fjord.

Limfjorden lukkede til mellem Thyborøn og Agger omkring år 1100. Fra den tid og frem til den store stormflod i 1825, var Limfjorden rent faktisk en fjord. I dag er fjorden mere korrekt et sund.
Livet på kanten mellem hav og fjord var barsk. Stormene buldrede ind på kysten og fjernede land, så befolkningen var nødt til at flytte deres huse ind i landet, når havet åd for store dele af kysten. Befolkningen var nogle af de fattigste i hele landet.

Da stormfloden i 1825 gennembrød tangen, blev der åbnet en port til verden og handelen steg meget. Det gav fremgang for hele egnen.

Saltindholdet er vigtigt

Dyk i den vestlige del af Limfjorden byder på mange spændende oplevelser.
Saliniteten dvs. saltpromillen i vandet er væsentlig højere end i de indre farvande.
Den marine flora og fauna er afhængig af saltpromillen og eftersom saltmængden i den vestlige del af Limfjorden er hød kan vi her se mange arter, vi skal dykke væsentligt dybere for at se i de indre farvande.

Naturen Naturel

Naturen Naturel er en TV serie i fem afsnit, vi har produceret til TV Midtvest.
For os der bor eller kommer fra området ved Limfjorden, er fjorden nærværende i vores bevidsthed og en væsentlig del af vores sjæl og identitet.
Den glæde og kærlighed vi har til området, vil vi gerne dele med jer alle

Husk dit gratis YOU Tube abonnement så du ikke går glip af kommende udgivelser

Back To Top