skip to Main Content
+45 5121 3057 bent@chilbalfilm.dk

Oddere hører til de største rovpattedyr i landet. Den europæiske odder tilhører mårfamilien. De kan blive helt op til 130 cm. store og veje 13 kg. Her i landet er de mest almindelige i Midt – og Nordjylland.
Odderen lever især af fisk.

 

Odder På Brinken Af åen
Odder Svømmer Mod Fotografen
Odder På Træstamme

Odderens levesteder

Odderen lever ved lavvandede floder og åer med tilvoksede bredder og oversvømmede område.
Odderen har mange huler den benytter. Indgangene kan både være over og under vandet.
Dyrene er meget pladskrævende. En enkelt hans territorium kan være på helt op til 15 km. vandløb.
De afmærker deres område med ekskrementer. Duften fortæller de andre oddere, om det er en han eller en hun. Samtidig fortæller duften også om det er parringstid.

De strømlinede dyr er fantastiske svømmere og det er spændende at se dem dykke og jage.

Back To Top