Skip to content
+45 5121 3057 bent@chilbalfilm.dk

Vi fortsætter fra sidste uge i det lyriske hjørne og tager lidt mere med tonedigt over Carl Nielsens dejlige blæserkvintet.
Januar er længslens tid. Det er lige nu, vi savner og længes allermest efter forår hvor alt spirer frem og sommerens sol og varme.

Kvintetten består af tre satser, i den sidste hører man variationer over Carl Nielsens melodi til salmen ”Min Jesus lad mit hjerte faa”.
Det er den sats, vi har sat billeder til.

Kvintetten er skrevet for fløjte, obo, klarinet, horn og fagot i 1922. Carl Nielsen var inspireret af Mozarts blæserkvintet hvor instrumenterne leger med hinanden.

I et brev til sin kone billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen skriver Carl Nielsen: ”Jeg har arbejdet meget stærkt på min nye Kvintet og om et Par Dage er den minsandten helt færdig, da det morer mig meget. Det er underligt at Mennesker roser En for det, man ikke kan lade være med at gøre og som oven i købet er en Fornøjelse for en selv.”

Den følelse kender vi godt her på naturfilm info. Vi kan heller ikke lade være med at lave film, Men vi kan også godt tåle ros – så kom glad og husk at abonner på vores You Tube kanal. Det er gratis og så  undgår du at gå glip af kommende udgivelser.

Husk dit gratis YOU Tube abonnement så du ikke går glip af kommende udgivelser

Back To Top