Skip to content
+45 5121 3057 bent@chilbalfilm.dk

Den store vandkalv er almindelig udbredt i Danmark.
Den lever i småsøer og vandhuller. Den kan flyve, så den kommer nemt rundt fra et vandhul til et andet.

Billen lever i vandhullerne, men den skal op til overfladen for at få luft. Den har et hulrum mellem dækvingerne hvor den opbevarer luften. Når ilten er brugt op, skal den op til overfladen og hente ny frisk ilt.

Luftboblen bruges vandkalven til at holde sig oppe i vandet – hvis den trykker luftboblen lidt sammen synker vandkalven mod bunden og omvendt hvis den lader luftboblen få lov til at udvide sig lidt. På den måde bruger vandkalven luftboblen til at stabilisere sig i vandet med.

Vandkalven har fuldstændig forvandling.

Vandkalven har fuldstændig forvandling.
Dvs. at larven og det voksne dyr er helt forskellige fra hinanden, så man umiddelbart vil tro, det er 2 helt forskellige arter.

Larven skifter hud to gange og bliver i løbet af en måneds tid så stor, at den kan kravle på land, hvor den forpupper sig nede i jorden. I løbet af sommeren kommer den nye generation af voksne vandkalve frem og kravler eller flyver til vandullerne.

Både larven og den voksne vandkalv er glubske rovdyr.
Den har lange spidse hornlignende kindbarker, som den bruger til at bore dybt ind i byttedyrene. Kindbakkerne er hule og vandkalven sprøjter en gift ind som lammer og opløser byttet til en grød. Derefter er den nemt for vandkalven, at suge det opløste bytte ind.

Vandkalv Larve

Gratis abonnement så du ikke går glip af kommende udgivelser

Hvis du kan lide, det vi laver, kan du støtte os på forskellige måder. Så kan vi fortsætte med at producerer naturfilm til dig i høj kvalitet.
Du kan fx. støtte os ved at dele vores film vidt og bredt på de sociale medier.

Du kan gå på YouTube her og abonnere på vores kanal. Det er gratis og fordelen er, at du får besked, hver gang vi lægger nye film op.
– og vi tjener lidt reklame penge, så vi kan fortsætte med at producere nye film til dig 🙂
Du kan også vælge at støtte os direkte økonomisk ved at donere et valgfrit beløb via 10ER.dk
Hvis du – eller dit firma eller organisation – vil støtte os med et større beløb eller tænker i sponsorat, så tag direkte kontakt med os.
Det gør en kæmpe forskel for os, så vi kan fortsætte med at producere flotte naturprogrammer hvor vi formidler danske natur i flot kvalitet – og har du ikke mulighed eller råd til at støtte, så bare nyd filmene og del dem gerne.
Tak for din / jeres støtte til vores projekt.

Back To Top