skip to Main Content
+45 5121 3057 bent@chilbalfilm.dk

Det er dybt fascinerende at følge udviklingen fra befrugtning til udvikling af de færdige dyr. Paddernes udvikling er relativ nem at følge.

I vandhullerne går padderne nærmest amok i parringstiden. Hannerne tilkalder hunnerne med kraftig kvækken. Det gælder om at overbevise hunnerne, at han er den største med de bedste gener, så det er ham, de bør vælge at parre sig med.

Padderne bruger de store ballon lignende kvækkeposer, der sidder på hovedet til at fremkalde kraftige lyde, for at lokke hunnerne til.
Padderne virker som om de er i trance og hopper på alle, de møder på deres vej. Så man ser ofte en han hoppe op på en anden han, for at forsøge at parre sig.

Løvfrø kvækker

Fra æg og haletudse til frø

Efter parringen lægger hunnerne æg.
Æggene der lægges i vand er indkapslet i en gelemasse der svulmer op og virker som et drivhus for ægget, så det holdes godt varmt indtil de æggene klækkes og de små haletusser kommer ud.

I begyndelsen ligner Haletudserne næsten mere fisk end frøer og de har også gæller ligesom fisk.

Efter et par måneder begynder den store forvandling fra haletudse til frø.
Haletudserne begynder at udvikle ben, gællerne forsvinder og erstattes af lunger og skelettet hærdes så frøen kan klare livet på land

Husk dit gratis abonnement så du ikke går glip af kommende udgivelser

Hvis du kan lide, det vi laver, kan du støtte os på forskellige måder. Så kan vi fortsætte med at producerer naturfilm til dig i høj kvalitet.
Du kan fx. støtte os ved at dele vores film vidt og bredt på de sociale medier.
Du kan gå på YouTube her og abonnere på vores kanal. Det er gratis og fordelen er, at du får besked, hver gang vi lægger nye film op.
– og vi tjener lidt reklame penge, så vi kan fortsætte med at producere nye film til dig 🙂
Du kan også vælge at støtte os direkte økonomisk ved at donere et valgfrit beløb via 10ER.dk
Hvis du – eller dit firma eller organisation – vil støtte os med et større beløb eller tænker i sponsorat, så tag direkte kontakt med os.
Det gør en kæmpe forskel for os, så vi kan fortsætte med at producere flotte naturprogrammer hvor vi formidler danske natur i flot kvalitet – og har du ikke mulighed eller råd til at støtte, så bare nyd filmene og del dem gerne.
Tak for din / jeres støtte til vores projekt.

Back To Top