Skip to content
+45 5121 3057 bent@chilbalfilm.dk

Klokkefrøen er en lille varmekrævende frø med en stor stemme. Når den kvækker lyder det næsten som kirkeklokker i det fjerne, eller den lyd der kommer, når man puster i en flaske. Når forholdende er gode, kan man høre klokkefrøernes kvækken på helt op til et par km. afstand.

Tidligere var klokkefrøerne almindelig i store dele af landet. I dag findes de kun i de sydøstlige dele af landet. Der er 8 -9 bestande som fordeler sig i det Sydfynske ø hav, Sjælland og øerne. Flere steder i landet bl.a. i Vordingborg Kommune foregår der et stort arbejde med at lave nye vandhuller for at hjælpe klokkefrøernes udbredelse.

Klokkefrøens kvækken kan lyde som kirkeklokker, der ringer i det fjerne

I maj / juni måned når vandet i vandhullerne er omkring 15 – 20 grader varmt, begynder klokkefrøerne at yngle. Hannerne kvækker lystigt for at lokke hunner til, så de kan parre sig. Frøerners kvækken kan lyde som kirkeklokker der ringer i det fjerne. Det er derfra, frøen har fået sit danske navn. Det engelske navn Fire – bellied toad (ild mave padde) kan være lige så berettiget.

Det flotte mønster på undersiden, virker som advarselssignal for andre, der kunne få lyst til at prøve at spise dem. Hver enkel frø kan kendes fra de andre på mønsteret den har på maven.

Klokkefrøer kan udskille giftigt slim gennem huden, så de har ikke mange fjender.
Den største fjende for klokkefrøerne er fiskehejre. Der findes eksempler på at fiskehejrer har udryddet hele bestande af klokkefrøer i visse områder.

Når yngletiden er ovre vandrer klokkefrøerne videre til andre vandhuller og på den måde kan de sprede sig ud i landskabet.

Se også fra haletudse til frø

Husk dit gratis Youtube abonnement så du ikke går glip af kommende udgivelser

Hvis du kan lide, det vi laver, kan du støtte os på forskellige måder. Så kan vi fortsætte med at producerer naturfilm til dig i høj kvalitet.

Du kan fx. støtte os ved at dele vores film vidt og bredt på de sociale medier.
Du kan gå på YouTube her og abonnere på vores kanal. Det er gratis og fordelen er, at du får besked, hver gang vi lægger nye film op – og vi tjener lidt reklame penge, så vi kan fortsætte med at producere nye film til dig 🙂

Hvis du – eller dit firma eller organisation – vil støtte os med et større beløb eller tænker i sponsorat, så tag direkte kontakt med os.

Det gør en kæmpe forskel for os, så vi kan fortsætte med at producere flotte naturprogrammer hvor vi formidler danske natur i flot kvalitet – og har du ikke mulighed eller råd til at støtte, så bare nyd filmene og del dem gerne.
Tak for din / jeres støtte til vores projekt.

Back To Top