skip to Main Content
+45 5121 3057 bent@chilbalfilm.dk

I efteråret trækker tranerne sydpå til overvintringsområderne i Spanien og Nordafrika. Normalt trækker fuglene syd på hen over Bornholm og Sydfalster.

For nogle år siden, var der en del kraftige østlige kuling under tranernes træk og det skubbede dem et godt stykke vestpå.
Mere end 600 traner landede på Reersø og overnattede i den lille vejle.

Tranerne vender tilbage til Danmark

Tranerne har været forsvundet fra Danmark gennem mere end 100 år, men i dag er de godt på vej tilbage til landet. I dag er der omkring 500 par ynglende traner i landet.

Klimaændringerne i form af milde vintre har også fået flere og flere traner til at overvintre i landet. Derved sparer de en lang sej og til tider farefuld rejse mod vinter pladserne i Sydeuropa og Nordafrika.

De mange traner der landede på Reersø trak dog alle videre næste morgen, men det var en stor oplevelse at se og høre de flotte fugle.

Se også fortællingen om de renvandede lobelie søer, der bliver skidt til at gæs og dermed forurenet.

Husk dit gratis abonnement så du ikke går glip af kommende udgivelser

Hvis du kan lide, det vi laver, kan du støtte os på forskellige måder. Så kan vi fortsætte med at producerer naturfilm til dig i høj kvalitet.
Du kan fx. støtte os ved at dele vores film vidt og bredt på de sociale medier.
Du kan gå på YouTube her og abonnere på vores kanal. Det er gratis og fordelen er, at du får besked, hver gang vi lægger nye film op.
– og vi tjener lidt reklame penge, så vi kan fortsætte med at producere nye film til dig 🙂

Hvis du – eller dit firma eller organisation – vil støtte os med et større beløb eller tænker i sponsorat, så tag direkte kontakt med os.
Det gør en kæmpe forskel for os, så vi kan fortsætte med at producere flotte naturprogrammer hvor vi formidler danske natur i flot kvalitet – og har du ikke mulighed eller råd til at støtte, så bare nyd filmene og del dem gerne.
Tak for din / jeres støtte til vores projekt.

Back To Top